Koronaohjeistus partioon Kymenlaakson alueella

Kymenlaakso on 4.8 siirretty leviämisvaiheeseen.

RYHMÄHARRASTUS TOIMINTA:

  • Alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia ei rajoiteta.
  • Nuorten ryhmäharrastuksissa sisätiloissa vältetään lähikontaktia toisiin.
  • Aikuisten ryhmäharrastuksissa osallistujien on vältettävä lähikontakteja toisiinsa, kun sisätiloissa on yli 10 ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä.
  • Maskien käyttöä ja turvavälien noudattamista suositellaan myös harrastuksissa aina kun se on toiminnan kannalta mahdollista, erityisesti sisätiloissa.
  • Yleisön osalta tulee noudattaa aluehallintoviraston antamia määräyksiä kokoontumisrajoituksista sekä muita yleisötilaisuuksiin liittyviä ohjeita.

Kaikille 12 vuotta täyttäneille suositellaan maskin käyttämistä. Ja luonnollisesti pidetään huolta myös käsien desinfioimisesta ja yskimishygieniasta.

Suomen partiolaisten korona ohjeet löytyvät täältä.

Kuunnelkaa tarkasti myös toimintakuntanne ohjeistuksia ja toimikaa niiden mukaisesti.

Poimi etäohjelma kokouksiin täältä

JOS OLET KARANTEENISSA:

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua harrastustoimintaan(kaan), vaan sinun täytyy olla lääkärin määräämä karanteeniaika poissa myös harrastuksista.

Jos olet käynyt korona-testissä, on sinun odotettava negatiivistä näytettä ja että olet oireeton ennen harrastukseen palaamista. Testi ei kuitenkaan katkaise lääkärin määräämää karanteenia

JOS KORONA-TAPAUKSIA TAVATAAN PARTIOTAPAHTUMASSA:

Huolellisista varotoimista huolimatta saattaa käydä niin, että jollain lippukuntasi toimintaan osallistuvalla todetaan koronatartunta. Ohjeet tartunnoista tiedottamiseen antaa viranomainen. Turhien huolestumisien ja huhujen leviämisen välttämiseksi lippukunnan voi olla järkevää viestiä huoltajille ja lippukunnan jäsenille tilanteesta yleisesti. Tähän apua ja valmiita pohjia saat toimistolta Annelta 050-4000444. Ole yhteydessä, jos tarvitset apua.

Ohjeet perustuvat 28.4.2021 voimassa oleviin Kymenlaakson Sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiin ja suosituksiin. Päivitämme niitä tilanteen mukaan. Noudata aina ensisijaisesti viranomaisten ja kuntien rajoituksia ja ohjeita.

Piirihallitus ja piiritoimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja näitä ohjeita päivitetään aina tarvittaessa Kymsoten koronakoordinaatioryhmän ohjeistusten mukaisiksi.

Päivitetty viimeksi 16.8.2021 klo 10.00