Koronaohjeistus partioon Kymenlaakson alueella

Kymenlaakso on 12.5 edelleen kiihtymisvaiheessa.

Kymenlaaksossa on voimassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksesta:12.-31.5.2021 välisenä aikana voi järjestää enintään 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Kymenlaakson koordinaatioryhmä päätti 12.5.2021 kokouksessaan purkaa harrastustoimintaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia. Kaikkien kuntien alueella harrastustoimintaa voi toteuttaa seuraavasti:

  • 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisällä ja ulkona on mahdollista ilman ryhmäkoon rajoitusta siten, että toiminnassa voi noudattaa turvavälejä.
  • 2002 syntyneiden ja sitä vanhempien (aikuisten) sellainen ryhmäharrastustoiminta sallitaan sisätiloissa, jossa voi koko ajan käyttää maskeja ja noudattaa turvavälejä enintään 20 henkilön ryhmissä.  
  • Luonnollisesti toteutamme kaikkia koronahygienia ohjeita: käsienpesu/desinfiointi, yskimishygienia, turvavälit, maskinkäyttö (kaikki yli 12-vuotiaat) kaikessa toiminnassa. Ylimääräisiä kontakteja osallistujat/saattajat tulee välttää kaikessa toiminnassa. Kaikille suositellaan Koronavilkku sovelluksen käyttöä. Näitä ohjeita tulisi pystyä toteuttamaan tosiasiallisesti.

Suomen partiolaisten korona ohjeet löytyvät täältä.

Kuunnelkaa tarkasti myös toimintakuntanne ohjeistuksia ja toimikaa niiden mukaisesti.

Poimi etäohjelma kokouksiin täältä

JOS OLET KARANTEENISSA:

Jos sinut on määrätty karanteeniin, et voi osallistua harrastustoimintaan(kaan), vaan sinun täytyy olla lääkärin määräämä karanteeniaika poissa myös harrastuksista.

Jos olet käynyt korona-testissä, on sinun odotettava negatiivistä näytettä ja että olet oireeton ennen harrastukseen palaamista. Testi ei kuitenkaan katkaise lääkärin määräämää karanteenia

JOS KORONA-TAPAUKSIA TAVATAAN PARTIOTAPAHTUMASSA:

Huolellisista varotoimista huolimatta saattaa käydä niin, että jollain lippukuntasi toimintaan osallistuvalla todetaan koronatartunta. Ohjeet tartunnoista tiedottamiseen antaa viranomainen. Turhien huolestumisien ja huhujen leviämisen välttämiseksi lippukunnan voi olla järkevää viestiä huoltajille ja lippukunnan jäsenille tilanteesta yleisesti. Tähän apua ja valmiita pohjia saat toimistolta Annelta 050-4000444. Ole yhteydessä, jos tarvitset apua.

Ohjeet perustuvat 28.4.2021 voimassa oleviin Kymenlaakson Sairaanhoitopiirin ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston määräyksiin ja suosituksiin. Päivitämme niitä tilanteen mukaan. Noudata aina ensisijaisesti viranomaisten ja kuntien rajoituksia ja ohjeita.

Piirihallitus ja piiritoimisto seuraavat epidemiatilannetta tarkasti ja näitä ohjeita päivitetään aina tarvittaessa Kymsoten koronakoordinaatioryhmän ohjeistusten mukaisiksi.

Päivitetty viimeksi 12.5.2021 klo 16.30